Zakelijk

Uw zakelijke auto leasen of kopen?

Ben jij toe aan een nieuwe zakelijke auto? Aan het oriënteren of je de auto zakelijk wil gaan leasen of kopen? Wij zetten alles overzichtelijk voor jou op een rij. Waarom kiezen voor leasen? En waarom kan je soms beter kiezen voor kopen? Wat zijn de voor- en nadelen ?

Kopen of leasen

Het verschil tussen het kopen of leasen van een auto

Wat is nou eigenlijk het grote verschil tussen een auto leasen en kopen? Het belangrijkste verschil is dat wanneer je een auto koopt, deze ook daadwerkelijk van jou wordt, terwijl wanneer je een auto gaat leasen deze eigendom blijft van de leasemaatschappij. Een ander groot verschil is dat als je een auto koopt bij een garage, je zelf het onderhoud en de verzekeringen moet regelen en betalen. Dit is niet het geval wanneer je een auto gaat leasen.

Door het leasen van een auto ben je van alle gemakken voorzien. In dit leasebedrag zitten ook kosten voor onderhoud, reparaties en verzekeringen inbegrepen (uitgaande van een full-operational lease). Tot slot, niet geheel onbelangrijk: als je kiest voor het kopen van de auto, ligt het restwaarde risico van de auto bij jouzelf. Wanneer je gaat leasen, ligt het restwaarde risico altijd bij de leasemaatschappij. Een leasebedrag per maand is dus eigenlijk een all-inclusive bedrag zonder verrassingen.

Waarom een auto leasen?

Voordelen

Nadelen

Waarom een auto kopen?

Voordelen

Nadelen

Auto leasen of kopen?

De keuze tussen een auto leasen of kopen is dus afhankelijk van een aantal factoren om te bepalen wat verstandig is voor jou. Bij de keuze moet rekening worden gehouden met een aantal factoren, namelijk

Advies nodig?

Wil jij meer informatie over kopen of leasen van de auto? Of heb je advies van ons nodig? Neem dan gerust contact met ons op via 085-4861970 of mail naar sales@leasepartner.nl

×

 

Hallo!

Klik op één van onze collega's om mee te chatten.

× Hoe kan ik je helpen?